Οδηγίες

Παρακαλούμε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ξεκινήσετε το υπέροχο ταξίδι σας, στον εκπαιδευτικό μας κόσμο
Write your awesome label here.

Οδηγίες εγγραφής στο εκπαιδευτικό υλικό
και επιλογής μαθημάτων

Για να παρακολουθήσετε κάποιο από τα μαθήματα θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην εκπαιδευτική πλατφόρμα. Αν δεν έχετε λογαριασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κατά την εγγραφή σας σε κάποιο «Μάθημα» δηλώνοντας τα στοιχεία σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν επιλέξετε μαθήματα που οδηγούν σε πιστοποιήσεις κατά EASA, θα πρέπει να δηλώσετε όλα τα στοιχεία σας ΑΚΡΙΒΩΣ όπως στα επίσημα έγγραφά σας (Ταυτότητα/Διαβατήριο), για λόγους εξασφάλισης ταυτοπροσωπίας από την ΥΠΑ/EASA (Ο αριθμός Ταυτότητας / Διαβατηρίου, αναγράφεται με λατινικούς κεφαλαίους χαρακτήρες)
Πως κάνω Εγγραφή σε κάποιο Μάθημα;
1. Μπορείτε να κάνετε “Εγγραφή”, στο «Μάθημα» που σας ενδιαφέρει είτε από την Αρχική σελίδα ή από τη σελίδα Μαθήματα.
2. Επιλέξτε το μάθημα ή κάποιο «πακέτο» προσφοράς και προχωρήστε στην αγορά του
3. Συμπληρώστε τα σχετικά στοιχεία για την έκδοση απόδειξης αγοράς. Σε περίπτωση που επιθυμείτε την έκδοση τιμολογίου μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε επιπλέον Επωνυμία, ΑΦΜ, ΔΟΥ, Διεύθυνση έδρας, Επάγγελμα, Τηλέφωνο.
4. Εάν διαθέτετε εκπτωτικό κουπόνι, εισάγεται τον κωδικό του κουπονιού και πατήστε «Εξαργύρωση».
5. Η αγορά γίνεται μέσω PayPal (δεν είναι απαραίτητο να έχετε λογαριασμό) και να πληρώσετε με χρήση της πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας σας .
6. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, θα λάβετε το αντίστοιχο αποδεικτικό συναλλαγής (δεν αποτελεί φορολογικό στοιχείο) στο email που δηλώσατε και παράλληλα θα «Ανοίξει» το μάθημα που αγοράσατε. Σε δεύτερο χρόνο θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά η απόδειξη αγοράς ή το τιμολόγιο από το λογιστήριο της εταιρείας μας.
7. Προχωρήστε, πατώντας στο «Συνέχεια στα μαθήματα».

Η λογική των μαθημάτων για πιστοποίηση κατά EASA είναι η εξής:
1. Στο αριστερό τμήμα της οθόνης, υπάρχουν οι θεματικές ενότητες/ύλη προς μελέτη
2. Με την ολοκλήρωση μιας θεματικής ενότητας ακολουθεί δοκιμαστικό τεστ το οποίο μπορείτε να επαναλάβετε όσες φορές επιθυμείτε
3. Στο τέλος του «Μαθήματος» μπορείτε να κάνετε δοκιμαστικό τεστ σε όλη την ύλη. Και εδώ μπορείτε να επαναλάβετε το τεστ όσες φορές επιθυμείτε
4. Αφού νιώσετε έτοιμοι, προχωράτε στην πλήρη και επίσημη «ΕΞΕΤΑΣΗ».
5. Για την υποκατηγορία Α1/Α3 θα εξεταστείτε σε 40 τυχαίες ερωτήσεις από τη δεξαμενή ερωτήσεων. Έχετε στη διάθεσή σας 40 λεπτά για να ολοκληρώσετε την εξέταση και την δυνατότητα να "επιστρέφεται" κατά την διάρκεια της εξέτασης, σε προηγούμενη απάντησή σας για να την διορθώσετε.
6. Για την υποκατηγορία Α2 (ακολουθείτε τις οδηγίες) θα εξεταστείτε υπό επιτήρηση, σε 30 τυχαίες ερωτήσεις από τη δεξαμενή ερωτήσεων. Έχετε στη διάθεσή σας 30 λεπτά για να ολοκληρώσετε την εξέταση και την δυνατότητα να "επιστρέφεται" κατά την διάρκεια της εξέτασης, σε προηγούμενη απάντησή σας για να την διορθώσετε.
7. Σε περίπτωση αποτυχίας, μπορείτε να επαναλάβετε τις τελικές εξετάσεις έως 3 φορές στην κάθε κατηγορία (σε διαφορετική ημερομηνία)
8. Ολοκληρώνοντας με επιτυχία την κάθε εξέταση, επιλέξτε «Έκδοση Πιστοποιητικού Περάτωσης» στο δεξί μέρος της οθόνης και εισάγετε με κεφαλαίους λατινικούς χαρακτήρες το ονοματεπώνυμό σας, όπως ακριβώς εμφανίζεται στην Ταυτότητα/Διαβατήριο σας. Η πλατφόρμα θα σας εκδώσει τα αντίστοιχα πιστοποιητικά επιτυχούς ολοκλήρωσης (Α1/Α3 η Α2 αντίστοιχα).
9. Αποθηκεύστε τα πιστοποιητικά επιτυχούς ολοκλήρωσης και προχωρήστε στην ηλεκτρονική υποβολή τους στον δικτυακό τόπο της ΥΠΑ, https://uas.hcaa.gr/ μαζί με την ταυτότητά σας και ένα παράβολο (Τύπος Παραβόλου: [ 8356 ] Χορήγηση/Ανανέωση Άδειας χειριστή ΣμηΕΑ  / Ποσό: 20,00 Ευρώ) το οποίο θα πρέπει να το εκδώσετε είτε από το taxisnet είτε μέσω internet/web banking και να αιτηθείτε άδεια χειριστή ΣμηΕΑ και εγγραφή εκμεταλλευομένου ΣμηΕΑ.

Ειδικά για την υποκατηγορία Α2 της ανοιχτής κατηγορίας, απαιτείται η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης αυτοεκπαίδευσης χειριστή ΣμηΕΑ (log book). Μπορείτε να "κατεβάσετε" πρότυπο logbook στο τέλος της ενότητας Α2 επιλέγοντας το από την στήλη αριστερά. Έπειτα κάνετε κλικ στον συνδετήρα στη δεξιά σελίδα και επιλέγετε το αρχείο που εμφανίζεται στο κέντρ
ο.

Οδηγίες Διεξαγωγής Εξετάσεων Α2
Συγχαρητήρια, ολοκληρώσατε την θεωρητική εκπαιδευτική ενότητα για απόκτηση άδειας χειριστή ΣμηΕΑ κατηγορίας Α2.
Επόμενο βήμα είναι η διεξαγωγή της εξέτασης και ο προγραμματισμός αυτής.
Οι online εξετάσεις διεξάγονται κάθε
Τρίτη και Παρασκευή 16:00 – 17:00
Τα βήματα που ακολουθείτε είναι τα παρακάτω:
1. Αποστέλλετε email στο gua@geosense.gr και αναγράφετε :
  • Ονοματεπώνυμο
  • Αριθμό Ταυτότητας (θα χρειαστεί η επίδειξή της στην αρχή της εξέτασης)
  • Email που χρησιμοποιείτε στην πλατφόρμα
  • Ημερομηνία που επιθυμείτε τη διεξαγωγή της εξέτασης (Οι online εξετάσεις διεξάγονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή 16:00 – 17:00)
2. Αναμένετε επιβεβαίωση του ραντεβού
Θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικός σύνδεσμος για τη σύνδεσή σας με τη σχολή ( η σύνδεση είναι ενεργή ΜΟΝΟ για την ημερομηνία που επιβεβαιώθηκε )
3. Συνδέεστε μέσω zoom meetings (απαιτείται χρήση webcam) την ημερομηνία και ώρα που επιβεβαιώθηκε από τη σχολή, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που σας απεστάλλει και διαμοιράζεστε την επιφάνεια εργασίας σας.
4. Επιλέγετε το νέο ενεργό μάθημα που ονομάζεται A2 Open Category Exams, (με τον ίδιο τρόπο που επιλέξατε το Α2 Open Category) το οποίο έχει ενεργοποιήσει στο μεταξύ ο υπεύθυνος της σχολής.
Πλέον είστε συνδεδεμένος/η μέσω zoom και έχετε ανοίξει σε νέο παράθυρο την εκπαιδευτική πλατφόρμα της GUA στο μάθημα A2 Open Category Exams.

5. Προχωράτε στη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Για την επιτυχή περάτωση της εξέτασης πρέπει να απαντήσετε σωστά σε τουλάχιστον 23 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών από τις συνολικά 30 (Ποσοστό επιτυχίας 75%), εντός 45 λεπτών, σε συνολικά 3 προσπάθειες (σε διαφορετικές ημερομηνίες)
6. Μετά την επιτυχή περάτωση της εξέτασης επιλέγετε :
ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΞΕΤΑΣΗΣ
7. Διαβάζετε τις Οδηγίες Καταχώρησης στην ΥΠΑ
8. Δημιουργείτε ένα logbook σύμφωνα με το πρότυπο, με τις 12 ώρες πτήσης, αυτοεκπαίδευσης, που απαιτεί ο κανονισμός.
Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά (καθημερινά, 09.00-17.00, Δευτέρα - Παρασκευή) ή με email στο gua@geosense.gr.

Μαθήματα

Δημιουργήθηκε με